Wondereten in Tokio

06/05/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Japan was gastland voor het kruim van de wereldkeuken naar aanleiding van het culinair congres 'Tokyo Taste'. Jean-Pierre Gabriel was erbij en ontdekte de wondere gastronomie van Tokio. Hoe hoogstaander de plek, hoe simpeler.

"In Japan staat topkeuken synoniem voor eenvoud", legt de befaamde Franse chef Joel Robuchon uit. "Hoe hoogstaanderde plek, hoe eenvoudiger de keuken. De sushi van Jiro Ono, bijvoorbeeld, heb ik ontdekt samen met Alain Chapel die er de tranen van in de ogen kreeg. Jiro is een meester in het creëren van perfecte verhoudingen tussen de zachtheid en de temperatuur van de rijst, de hoeveelheid wasabi en de vis. Je hebt slechts tien seconden de tijd om ervan te genieten, omdat het evenwicht zo vluchtig is."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners