In onze druk-druk-drukke tijden heeft het begrip wellness haast een magische aantrekkingskracht gekregen. Een weldoende massage of een ontspannend stoombad en hop, we kunnen er weer tegen. Maar in de sector zit er nogal wat kaf tussen het koren, het komt er dus op aan de goede adressen te hebben. In ‘Dokter Wellness’ (pagina 28) krijgt u die van beautyredacteur Stefanie Van den Broeck. Ze ging op zoek naar wellnessoplossingen voor stress, rimpels en overtollige kilo’s en doet verslag van haar zoektocht.

Reporter Kat de Baerdemaeker neemt u mee naar een luxespa in de buurt van Stockholm voor Scandinavische badgenoegens in Japanse stijl (‘Zen in Zweden’, pagina 34).

Maar een portie wellness in eigen huis is vandaag ook een optie. Met badkamers als ultieme verwenplekken. Woonredacteur Leen Creve ging tijdens de werkuren in een bubbelbad liggen, als research voor een interview met luxebadenspecialist Jean-Pol Piron (‘Waterkracht’, pagina 51).

Sporten is natuurlijk ook een manier om je goed in je vel te voelen. Een uitstekende manier zelfs. Dat werd nog maar eens bewezen op de derde editie van de Weekend Knack Ladies Run (‘De tropische versie’, pagina 63) die op pinkstermaandag plaatsvond in Kortrijk. De hoogzomertemperaturen, de 1400 enthousiaste loopsters en zelfs een paar hoge gasten waren de perfecte mix voor een bijzondere Ladies Run.

De wedstrijd begon met een paar minuten vertraging. Achteraf bleek waarom : burgemeester Stefaan De Clerck wachtte met het startschot tot prinses Astrid, incognito en zonder protocol, helemaal achteraan bij de wachtende loopsters kon aansluiten. Marie en Sarah, de dochters van de burgervader, waren haar loopcompagnons. De prinses oefent vaak op een loopband, maar het was haar eerste wedstrijd. Ze was er reuzetrots op dat ze zonder problemen de 5 km haalde.

Op de 5 km was er nog meer hoog bezoek : Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur Hilde Crevits. De minister is een geoefende atlete, vorig jaar liep ze de 20 km van Brussel. Maar omdat ze herstelt van een herniaoperatie koos ze voor een korte afstand. De revalidatie verloopt duidelijk goed : Hilde Crevits werd vijftiende.

In het Weekend Knack Dream Team waren er enkele geblesseerden, maar wie aan de start kwam, maakte de klus af. Roos Van Acker gaf ruiterlijk toe dat ze te weinig getraind had, koos wijselijk voor 5 km en haalde onder de aanmoedigingen van het publiek een verdienstelijke plaats 59. De rest van het team ambassadrices, behalve ondergetekende die zuchtend en kreunend 5 km liep en zich nu al voorneemt veel meer te trainen, haalde zonder problemen 11 km. Met een leuke ‘strijd’ tussen de nieuwsankers van VRT en VTM : Martine Tanghe en Cathérine Moerkerke waren aan elkaar gewaagd en finishten met nauwelijks acht seconden verschil.

Hoewel tijden en cijfers duidelijk niet het belangrijkste zijn op de Ladies Run, toch een dikke pluim voor de winnaressen : Patricia Delval won net als vorig jaar de 11 km, Ann Parmentier werd eerste op de 5 km.

Alle uitslagen en een beeldverslag vindt u ook op weekend.be.

trui.moerkerke@knack.be

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content