Wauwgevoel met randen

16/04/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

In het stadscentrum van Gent verbouwde het Brusselse bureau Office een oud schooltje. Rond de binnentuin ontwierpen ze wat ze noemen het patiohuis. Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen. Een dubbelinterview met de architecten.

Dit project bestaat uit twee op zich staande gebouwen, maar de bewoners, Marij De Brabandere en haar twee zonen Boris en Flor, ervaren dit huis als één geheel. Op de benedenverdieping kregen twee identieke kamers elk een eigen functie. De ene is hoofdslaapkamer met een directe verbinding naar de badkamer en de andere is werkkamer. De zonen slapen in afzonderlijke kamers onder het dak. De aanleunende patio functioneert als extra verbinding tussen die twee hoofdruimtes. Ter hoogte van de zitkamer zetten de bewoners een lange eettafel. Omdat die grenst aan de open haard, kan hier het hele jaar door gegeten en gefeest worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners