VOOR DE GROTE HONGER

John Lenaerts en Els De Timmerman zorgen voor een royale keuken en vriendelijk onthaal. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE

LOUNGEBRASSERIE

KEUKEN 7

DECOR 7

COMFORT 7

SERVICE 7

PRIJS/KWALITEIT

GEPROEFDE MENU 7,5

Booischot is een landelijke deelgemeente van Heist-op-den-Berg. In een hoekhuis aan het plein vind je de loungebrasserie Escouzy, waar in kleurrijk uitgelichte ambiance modern wordt getafeld door jong en oud. ‘Pannenkoeken met ijs’ en ‘ribbetjes à volonté’ vermeldt het sandwichbord op het voetpad. Binnen wacht de gastvrouw, die vriendelijk en kordaat te werk gaat. In Escouzy wordt niemand aan zijn lot overgelaten en van honger omkomen doe je zeker niet. Met het repertoire op de spijskaart en de suggesties kun je alle kanten op. Bij de voorgerechten is er een tomatensoep met balletjes (4 euro), bij de vegetarische gerechten een groentecouscous (10 euro), bij de hoofdgerechten vol-au-vent met Mechelse koekoek (17 euro) of gebakken kalfszwezerik met zalf van knolselder en sausje van zoethout (28 euro) en bij de nagerechten tarte tatin met in huis gedraaid vanille-ijs en frambozencoulis (7 euro). Er is een aanvullende keuze aan eetcafégerechten, zoals pastabereidingen, maaltijdsalades en croques. En dan zijn er nog de hoppas – samengesteld uit hop plus tapas, of een Belgisch streekbier plus een streekgerechtje – voor 6 euro. Voorbeelden zijn : varkenswang met witbier of konijn met pruimen met Wolfbier. De wijnkaart is werelds en de prijzen zijn uiterst toegankelijk.

’t Is goe en ’t smokt nor den hemel”, zegt de muurtekst van Felix Timmermans en wij kozen het suggestiemenu van drie gangen (39 euro). We namen daar de voorgestelde wijnen bij (14 euro). Brandade van kabeljauw, mousse van gerookte paling en knolseldersoep verschenen als wachthapjes. Carpaccio van coeur-de-boeuf-tomaat met grijze garnalen, met een structuur van kropsla en mascarpone, kwartelei en moleculaire sneeuw van olijfolie, werd verstoord door een teveel aan zwart lavazout. In het glas kwam een halfdroge Duitse riesling van Paul Anheuser. Hoofdgerecht was dubbel lendenribstuk van Witblauwrund met sappig en smaakvol vlees, prima bearnaise, gestoofde wortels, gebakken champignons en eersteklas handgesneden frieten. Daarbij werd een Tempranillo Viñaguareña 2006 geschonken als zonnige en koppige Spaanse rode met een vleugje eik.

Bolletjes meloen en gekoelde, zalvendzachte mojito vormden de afsluiting.

Opperste verfijning mag je in Escouzy niet verwachten. Je eet er wel lekker en royaal, en je wordt met zorg en vriendelijkheid omringd, en dat is al heel wat !

Info

BRASSERIE-LOUNGE ESCOUZY

PLEINSTRAAT 2

2221 BOOISCHOT

015 75 28 37

WWW.ESCOUZY.BE

Lunchmenu 25 euro.

Doorlopend open van 11.45 tot 21.30 u.

Maandag en dinsdag gesloten.

WWW.KNACKWEEKEND.BE/KNACKRESTO

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content