Van een romantisch rommelmarktallegaartje tot een originele eigentijdse inrichting : niet alleen het interieur van deze woonst verandert voortdurend, er wordt ook constant verbouwd. Een plek die de levenslust en energie van zijn bewoners reflecteert.

Margit en Brian Christian Nielsen zijn in 1997 in Ebberts villaby (Ebberts villastad) op het eilandje Amager komen wonen. In een herenhuis dat ze hebben overgenomen van Brians ouders. Die hadden het zelf vijf jaar tevoren gekocht, maar zagen al het werk dat er nog aan moest gebeuren niet meer zitten. Margit en Brian waren op dat moment eigenlijk op zoek naar een huis in de omgeving van Lyngby, maar lieten dat plan meteen varen.

Sindsdien hebben ze het 270 vierkante meter grote huis meerdere keren ingericht. Brian is aannemer en werkte vroeger als directeur bij een groot bouwbedrijf, tot hij in 2003 besloot om voor zichzelf te beginnen. Nadat ze dit huis hadden gekocht, kon hij niet alleen profes-sioneel maar ook thuis zijn passie voor renovatie uitleven. Als je Margit mag geloven, staat de woning bijna voortdurend in de steigers. Het pand was dan ook maar heel oppervlakkig gerenoveerd : de rode bakstenen villa uit 1897 had enkel wat nieuw behang en een vers laagje verf gekregen. Maar volgens Brian waren er ingrijpender verbouwingen nodig. En dus werden de ramen vervangen, de elektriciteit vernieuwd, en kwam er een ander dak. Oude wanden werden weggebroken en nieuwe opgetrokken. Verder zijn er naast een schitterende serre met erbovenop een balkon ook nog een buitenkeuken en een groot terras bijgekomen.

Binnen begonnen ze met een interieur in Laura Ashleystijl, dat ze samenstelden uit allerlei spullen van de rommelmarkt. De woning verdronk uiteindelijk haast in de romantiek. Voor Brian, die intussen een eigen bedrijf in betonnen meubilair was begonnen, werd het wat te veel van het goede. Hij had stilaan genoeg van alle kasten waarvan de lades spontaan uit elkaar vielen. En zo deden geleidelijk zijn demo-modellen en nieuwe soorten behang hun intrede in het huis, en zorgden er voor een metamorfose : het functionele, hedendaagse interieur is nu helemaal berekend op het leven van een modern gezin met twee kinderen. Zonen Jakob (11) en Bror (8) kunnen zich hier uitleven. Het gezin is ook bijzonder ingenomen met de locatie aan het eind van een van de langste winkelstraten in Denemarken. Het centrum van Kopenhagen is slechts een paar minuten weg, terwijl ook het strand en de natuur binnen handbereik liggen.

Info : Het bedrijf van Brian Christian Nielsen heet ‘Kompleet bygning og inventar’ (Alles voor bouw en interieur) : www.kompleet.dk.

Door Lykke Foged I Foto’s Morten Holtum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content