Vier maal lekker Brits

'5 ingrediënten', Jamie Oliver. © PEDEN + MUNK

1 Voor de snelle kok

Brits televisiegezicht Jamie Oliver veroverde al vele Vlaamse harten met zijn eenvoudige recepten. Ook in zijn nieuwe boek blijft hij trouw aan de eenvoud, door slechts vijf ingrediënten per gerecht te gebruiken. Een must have voor koks die niet graag lang in de keuken staan.

5 Ingrediënten, Kosmos Uitgeverij, 29,99 euro. Nu verkrijgbaar.

2 Voor de zoetebek

Londenaar Yotam Ottolenghi gaat voor zijn nieuwe kookboek in zee met chef Helen Goh. De sterrenchef ken je vooral van hartige geneugten, al maakte hij oorspronkelijk carrière als patissier. Naar zijn eerste liefde keert hij nu terug met een boek vol zoete nagerechten.

Sweet, Fontaine Uitgevers, 29,95 euro. Nu verkrijgbaar .

3 Voor huismussen

Nigella Lawson, ook wel de meest sexy tv-kok genoemd, pakt uit met een kookboek in het teken van huiselijkheid. Naast hartige gerechten mogen ook zoete traktaties niet ontbreken. Denk: brownies of kaastaart met witte chocolade. Gezellig lekkers om te delen met vrienden of familie.

At My Table: A Celebration of Home Cooking, Vintage Publishing, 36,95 euro. Verkrijgbaar vanaf 21 september.

4 Voor zuiderse temperamenten

Ook verknocht aan de keuken van la bella Italia? Het nieuwste kookboek van de Londense tv-chef Giorgio Locatelli doet de pure Italiaanse keuken uit de doeken waarmee hij zelf het liefst zijn geliefden verwent. Liefhebbers van ricottataarten en mozzarella calzoncini zullen in dit boek hun hart kunnen ophalen.

Made at Home, Harper Collins, 21,18 euro. Nu verkrijgbaar. culinaria.brussels

AM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content