Vers uit onze zee

14/05/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Filip Claeys van De Jonkman bereidt dagverse noordzeevis en Belgische mosselen op een eigentijdse manier. Met nog zeven andere koks wil hij zo, via een experimentele samenwerking met de Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling, onze kustvissers steunen.

Het was zeevisser Danny Huyghebaert die mij vertelde dat mosselen op het schip in de microgolfoven worden gekookt, dertig seconden op de hoogste stand. Dat vond ik zo ongelofelijk dat ik het zelf wou uitproberen. Het resultaat was zo lekker dat ik mosselen nu altijd op die manier klaarmaak." De mosselen waar Filip Claeys het over heeft, zijn niet de eerste de beste. Het gaat om Belgische mosselen, van de eerste die werden geoogst uit de drijvende kooien voor onze kust, voornamelijk op de Nieuwpoortbank. "Dat je deze mosselen dagvers aangeleverd krijgt, is een voorrecht", zegt de chef van restaurant De Jonkman in Brugge. "Bovendien hebben ze een unieke smaak omdat ze uit volle zee komen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners