VAN potjevlesch tot tomate tralala

22/10/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Als 'Europese stad van de toekomst' blikt Lille resoluut vooruit, maar zonder zijn tradities te verloochenen. Ook culinair. Naast de klassiekers ontdekten wij heel wat adresjes waar op hedendaagse wensen wordt ingespeeld.

Tot 1695 strekte het graafschap Vlaanderen zich uit tot aan de Somme. De huidige grens werd na de Franse veroveringen in 1715 vastgelegd, waarna de verfransing begon. Resten van het Vlaamse verleden zijn echter nog alom aanwezig, in de namen van de dorpen, in de folklore, in de vlag met de Vlaamse Leeuw die het symbool is van Les Flandres, maar ook in het Vlaamse eten ( potjevlesch, wafels, stoofvlees met bier enzovoorts) en in het drinken van vakkundig gebrouwen lokale bieren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners