Traditionele Thai

Constant Kumpen en zijn Thaise echtgenote Noipheng Chintana. © Michel Vaerewijck

categorie

exotisch

keuken 7

decor 7

comfort 7

service 7

prijs/kwaliteit

geproefde menu 7

Net terug van twee weken Thailand met zeven kilo erbij ! Die Thaise keuken met zijn zoete, zoute, zure en bittere contrastsmaken die de zintuigen uitdagen is verraderlijk lekker, maar door de gefrituurde gerechten en het gebruik van olie en suiker toch niet zo mager als men denkt. Ook schrijfster en tv-maakster Annemie Struyf leerde op reis in Thailand de plaatselijke keuken appreciëren. Voor haar is Thai for You het beste Thaise eethuis van Vlaanderen. Zelfs haar kinderen kiezen voor dit restaurant als ze hun verjaardag vieren. Annemies enthousiasme maakte ons nieuwsgierig en wij reserveerden een tafeltje. Met de oorspronkelijke Thaise keuken nog vers in het geheugen, is het gemakkelijk om te vergelijken. België telt veel Thaise eethuizen, waar meestal lekker maar niet altijd authentiek wordt gekookt. Om onze tere westerse mondjes te beschermen, wordt er meestal voorzichtig omgesprongen met kruiden en specerijen.

Thai for You is te vinden in een villa met terras aan het verlengde van de Geldenaaksebaan in Haasrode. “Verfijnde Thaise keuken” vermeldt het visitekaartje. Binnen wachten keurige eetvertrekken, gedecoreerd met Thaise smuk, en een gevarieerde spijskaart met overwegend traditionele gerechten. De Belgische baas ontvangt in sporthemd en weet gasten die niet vertrouwd zijn met de exotische keuken snel op hun gemak te stellen. Specialiteiten zijn kreeft met rode kerrie, eend met gember en mosseltjes op zijn Thais.

Wij kozen twee voorgerechten : panang pla mug of (te) licht gegrilde inktvis in zacht pikante saus van rode kerrie en kokosroom, geserveerd met beetgare groenten (13,25 euro) en laab nue of salade van rundergehakt, munt, limoen en rode ui, onnodig versierd met aardbei, aalbes en sterfruit (13,25 euro). Hoofdgerechten waren kai himmapan of reepjes sappige kip met exotische groenten en krokant gebakken cashewnoten (16 euro) en krap rouw nue, wat stond voor lapjes mals rundvlees uit de wok met rode kerrie, look, uien en Thais basilicum (18,50 euro). Afsluiten deden wij met rot tie of smakelijke, brosse rijstflensjes met vanillecrème en kokosijs (8 euro).

In Thai for You wordt ambachtelijk gekookt met verse producten die op bestelling worden versneden en bereid. Ook de curry’s worden vers bereid. De kruiding is aangepast aan de vlakke smaken van een koud land, dat wil zeggen minder bitter en minder vlammend pikant.

Info

THAI FOR YOU

PARKSTRAAT 122

3053 HAASRODE

016 40 85 75

www.thaiforyou.be

Zaterdagmiddag gesloten. Ook buffet aan huis.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content