Taratata

Taratata © CWF&PH

Met een schone lei herbegonnen

Na zestien succesrijke jaren in de Minderbroedersstraat in het centrum van Hasselt verhuisden Christoph Smets en Dominique Mariën hun Taratata naar een binnenpleintje achter een modern kantoorgebouw aan de Kanaalkom. Het oude Taratata liep als een tierelier en zo had het nog jaren kunnen doorgaan, maar Christoph en Dominique hadden zin in een nieuwe uitdaging. Toen de huisbaas vroeg of er opnieuw voor negen jaar getekend kon worden en er tegelijkertijd een grote ruimte met veel licht in een nieuwe trendy buurt vrijkwam, was de keuze gemaakt. Het nieuwe restaurant ligt wat uit het zicht en buiten de kleine stadsring, maar de vele fans vinden met wat zoeken toch hun weg ernaartoe. De grote, nieuwe keuken is het domein van de 46-jarige Christoph. Hij werd klassiek gevormd (Kasteel Saint-Paul, La Butte aux Bois en Da Vinci) en was vijf jaar chef in De Groene Hendrickx. Sinds een jaar is de 28-jarige Tom Bollen Christophs rechterhand. De nieuwkomer, die werkte bij Luc Bellings en Viki Geunes, is zijn gewicht in goud waard; door zijn komst werden er in de keuken grote stappen gezet. De zachtaardige, Limburgse ontvangst ligt in de vertrouwde, zwart gehandschoende handen van Dominique en haar schoonzus. Het nieuwe Taratata heeft een sobere, strakke inrichting in New Yorkse stijl, met industriële accenten die refereren aan het oude fabrieksgebouw. Het ontwerp is van de hand van Sofie Raes van Urban Dots. Opvallend zijn de speciaal gemaakte lampen. In het verlengde van de open keuken is er een grote chef’s table. Wij kwamen voor de lunch, wanneer er uitsluitend een menu van vier kleine gangen verkrijgbaar is (29 euro). Iedereen eet dus hetzelfde, maar toch waren er lange wachttijden tussen de gangen. Er kwam een poffertje gevuld met kaascrème, als verzorgd, maar vullend hapje. Het eerste gerecht, taco met traag gegaard, rafelig varkensvlees en mayonaise met vadouvan-specerijenmengeling en cheddarkaas, werd gevolgd door een braaf soepje van pompoen en zoete aardappel. Hoofdgerecht was zalmhaasje met mousse van gerookte bloemkool met daarbij een kommetje met rammenas, avocado, gepekelde komkommer, knolselder en kwartelei. Als dessert aten we pudding van hazelnoot, cake van banaan en citrusgel. Wij ervaarden de omgeving als verfrissend, het eten en de bediening als verzorgd, maar niet spannend.

Lunch 29 euro, diner 45, 50 en 65 euro.Het lunchmenu wordt aan huis geleverd in een ‘Tarata-tas’ (45 euro voor 2 personen).

Taratata **1/2*

Kempische Kaai 7C, 3500 Hasselt, 011 23 47 67, taratata.be

TEKST PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content