Statig en toch intiem

05/12/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

In de buurt van het Brusselse Jubelpark bewerkte ingenieur-architect Alex Van de Walle een stijf herenhuis uit de belle époque tot een warme leefruimte.

Alex Van de Walle bewoonde jarenlang een klein achttiende-eeuws pand nabij de oude Vismarkt in Brussel, een gezellige en levendige wijk met mensen zonder kapsones. "Daar leef je in nauw contact met je buren. Het is een wijk met kronkelende straten en knusse hoeken, helemaal anders dan waar ik nu woon", legt de ingenieur-architect uit. Nu woont hij in een groot herenhuis langs een boulevard in de buurt van het Jubelpark. Alle gebouwen zijn er opgetrokken in de belle époque. Het zijn grote rijhuizen met binnenin ruime salons vol stuc en marmer, en voorzien van hoge plafonds. Alex leeft nu dus in een residentiële wijk zonder veel winkels, waar je amper de buren ziet. De sfeer is er afstandelijker en ook de opbouw van de woning is een stuk stijver. Het vorige, oudere huis kronkelde zich omhoog langs een oude trap en bestond uit een wirwar van kamertjes. De architectuur was organisch ge...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners