SPINAZIESMOOTHIE MET BLAUWE BESSEN, SEIZOENSFRUIT, SPINAZIE, PECANGRANOLA, GEMENGDE ZADEN, BIJENPOLLEN

© Issy Croker

PECANGRANOLA

Verwarm de oven voor tot 140°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer 1 tl vanille-extract door 85 g gesmolten kokosolie. Roer 100 g havervlokken, 1 tl gemberpoeder, 55 g gehalveerde pecan- noten, 55 g gedroogde cranberry’s, 40 g grof gehakte hazelnoten en 30 g pompoenpitten in een schaal door elkaar. Roer de gesmolten kokosolie erdoor tot alles met een dun laagje bedekt is. Laat op de bakplaat glijden en spreid het granolamengsel uit. Bak 50 minuten in de oven; roer een paar keer door elkaar zodat de granola niet zwart wordt. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Wil je extra knapperige granola, zet dan de oven uit en laat de granola in de oven afkoelen met de ovendeur open.

SPINAZIESMOOTHIE MET BLAUWE BESSEN

Pureer in de blender 1 el açai- poeder met 1 tl lucumapoeder, oe in plakjes gesneden banaan uit de diepvries, een kleine handvol blauwe bessen, 1 el amandelpasta, een flinke handvol spinazie en wat amandelmelk.

SAMENSTELLEN VAN DE KOM

Schenk de smoothie in een kom en schep er 3 volle eetlepels granola op. Maak af met vers seizoensfruit, zoals plakjes vijg, aardbeien, rode bessen, frambozen en blauwe bessen, en bestrooi met een mengsel van lijn-, sesam-, chia- en hennepzaad en wat bijenpollen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content