Smullen of brullen ?

24/09/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Wat bedoeld was als een gezellige familiemaaltijd groeit wel eens uit tot een zenuwoorlog. Want de oudste wil geen vlees meer eten, de middelste lust geen groenten en de jongste ziet het liefst elke dag macaroni op z'n bord. Een voedingsdeskundige brengt raad.

"Soms sta ik in de supermarkt voor de koeltoog en weet ik het echt niet meer. Alle dagen iets op tafel toveren dat iedereen lust, met mijn gezin is dat een bijna onmogelijke opdracht." Karen zucht. Zelf is ze met ijzeren hand opgevoed. Geen trek in witloof ? Een hekel aan kalfslever ? Bon, dan maar met honger naar bed. "Nee, trauma's heb ik daar niet aan overgehouden. Van witloof ben ik nog altijd geen grote fan, maar voor de rest lust ik zowat alles. Peter is daar iets moeilijker in : kippenboutjes, ribbetjes, alles waar 'gepruts' bij komt kijken, daarvoor trekt hij z'n neus op. En ik zou het nog vergeten : hij is allergisch voor mosselen. Sarah, onze oudste, tot voor kort nog wel in voor een big bacon bij de Quick, eet geen vlees meer. Wat wil je, haar beste vriendin is lid van Gaia. Als Peter 'kookt', dan staat er onveranderlijk wok op het menu, tot grote wanhoop van onze Tom, die bepaald geen 'groenteboer' is. Aan tafel eet hij sowieso weinig, wel des te meer zoetigheid tussendoor. Amber van vier is dan weer een eenzijdige eter : soms wil ze weken aan een stuk niets anders dan boterhammen met kaas, nu is ze in een macaroni-met-ham-en-kaasperiode. Maar ik vertik het om à la tête du client te koken. Soms is het echt ontmoedigend, je doet je best om gezonde, afwisselende en lekkere kost op tafel te zetten en er zit altijd wel iemand met een lang gezicht bij."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners