Smullen als een sultan

11/11/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Van 12 tot 22 november brengt de Week van de Smaak in Vlaanderen ode aan de Turkse keuken, die veel meer is dan het broodje döner dat we van de Turkse snackbars kennen. In het historische hart van Istanbul introduceert Cooking Alaturka de reiziger in de geheimen van de Anatolische home cooking en de verfijnde Ottomaanse paleiskeuken.

Alle wegen in Istanbul leiden naar Sultanahmet, een verplicht nummer voor elke toerist. Daar ligt in de achtertuin van de Blauwe Moskee het kookatelier Cooking Alaturka van de Nederlandse Eveline Zoutendijk. "Niets beters om je citytrip op smaak te brengen dan een kookcursus die je laat kennismaken met een van de belangrijkste culturele elementen van een land", zegt Eveline. Nadat ze haar sporen verdiende in prestigieuze hotels als The St. Regis in New York en het Parijse Georges V, startte Eveline, die zowel een diploma hotelmanagement als een koksdiploma van het Parijse Le Cordon Bleu op zak heeft, twaalf jaar geleden haar eigen hotel in Istanbul. De timing, drie dagen voor de beruchte elfde september, viel slecht. "Na de aanslagen in New York sloeg de crisis hard toe en moest ik diversifiëren", zegt ze. "Daarom ben ik met kookworkshops gestart." Het concept was toen nog vrij nieuw in Istanbul....

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners