Elke leeftijd brengt zijn beslommeringen mee, ook voor de huid. De nieuwste verzorgingsproducten maken daar korte metten mee.

Lucie (23 jaar)

Huidconditie : Lucie heeft geen problemen en heeft zelfs nooit acne gehad. Gebruikt dagelijks cacaoboter om haar eerder droge huid te voeden.

Advies : twintigers hebben over het algemeen weinig huidproblemen, maar dit is wel het moment om enkele goede gewoonten aan te kweken : dagelijks de huid reinigen en hydrateren met een dagcrĆØme met uv-bescherming loont de volgende jaren. Wie geen problemen heeft, kiest best milde texturen. Eventuele pukkels en glanszones houd je onder controle met behulp van aangepaste producten.

Nivea Visage Young heeft twee verzorgingslijnen voor een jonge huid. Een met zachte producten (zachte scrub : 5,79 euro, een milde make-upreiniger : 4,99 euro en een getinte hydraterende verzorging met uv-bescherming : 6,55 euro) voor een probleemloze huid ; en een met zuiverende producten (Pure Effect peeling : 5,79 euro, alcoholvrije lotion : 4,79 euro en hydraterende matterende gel : 5,25 euro) met frisse, lichte texturen voor wie geplaagd wordt door onzuiverheden.

Korres SuikerkristalcrĆØme (50 ml : 30,10 euro) regelt de hydratatie, zonder minerale oliĆ«n, siliconen en propyleenglycol.

GalĆ©nic Hydratant TeintĆ© FraĆ®cheur BF 10 met wilde bessen (40 ml : 18,40 euro, 2T) is een getinte, hydraterende dagcrĆØme die oneffenheden optisch doet vervagen, die de teint laat stralen en die poeders bevat om de kleuren langer te doen houden. Matte finish.

Sara (bijna 30)

Huidconditie : Sara heeft een droge huid met af en toe rode vlekjes. Wanneer de vermoeidheid toeslaat, duiken de eerste expressielijntjes op en kringen onder de ogen. Ze gebruikt een hydraterende dagcrĆØme, geregeld een gezichtsscrub en een bodylotion na het douchen.

Advies : het jachtige leven van een dertiger laat zijn sporen na op de huid. Expressielijntjes duiken op, slaaptekort en lange dagen uiten zich in donkere kringen, de teint straalt minder.

De verzorging van een dertiger mag dus wat meer zijn : een dagcrĆØme met een iets rijkere, voedende textuur en extraatjes zoals antioxidanten en pigmenten die de huid laten stralen. Dit is ook het ideale moment om met een oogcrĆØme te beginnen.

Chanel PrĆ©cision BeautĆ© Initiale is een nieuwe verzorgingslijn met leuke snufjes : een dagcrĆØme (66,62 euro) met een tikje zelfbruiner erin, paarlemoerpigmenten voor een stralende teint en bescherming tegen uv-stralen, vrije radicalen en pollutie ; een ooggel (66,62 euro) tegen wallen en kringen; en een hydraterend serum in handige spray (71,70 euro) dat rode vlekjes doet vervagen en energie levert voor de cellen.

Clarins Younger Longer (90 euro) werkt op de bloedhaarvaten en het netwerk van zenuwuiteinden in de huid om de toevoer van voedingsstoffen, water en zuurstof te optimaliseren voor een frisse, stralende teint.

Louis Widmer Hydro-Active (50 ml : 21,50 euro, licht geparfumeerd of parfumvrij) is een hydraterende crĆØme met vitamine E die belooft de kwaliteit van de huid te verbeteren.

Payot AOX Soin Global Jeunesse (50 ml : 160 euro) is een smeltende gelcrĆØme met antioxidanten die de huid beschermen tegen de grootste boosdoeners en de cellen voldoende energie geven om zich te verdedigen en te herstellen.

OogcrĆØme : Hylexin tegen donkere kringen (15 ml : 110 euro bij Ici Paris XL). Voor wie een instant oppepper kan gebruiken heeft Sisley een maskertje (30 ml : 76 euro) dat de bloedsomloop stimuleert om wallen en kringen weg te werken en de huid tijdelijk op te spannen.

Sophie (42)

Huidconditie : Sophie heeft een extreem droge huid, die weinig kan verdragen en snel reageert. Ze heeft last van zichtbare rimpels en permanente wallen onder de ogen. Ze gebruikt de antirimpelverzorging (La Roche-Posay Substiane en AvĆØne Eluage) uit de apotheek, naast Dior Capture Totale Anti-Taches voor haar decolletĆ© en smeert zich dagelijks in met bodylotions van Louis Widmer, Eucerin of Nivea.

Advies : vanaf veertig wordt de huid merkbaar droger en gaat de kwaliteit achteruit. Op deze leeftijd zie je lijntjes in rimpels veranderen en duiken de eerste tekenen van verslapping op.

GalĆ©nic BiophycĆ©e is een verstevigend antirimpelgamma met een dag- (50 ml : 32,80 euro) en nachtcrĆØme (40 ml : 35,50 euro), een opspannend serum (30 ml : 39,50 euro), een oogcrĆØme (15 ml : 24,50 euro) en ontzwellende kompressen voor de oogomtrek (6 : 37, 80 euro).

Success Future is Guerlains nieuwe antiverouderingsverzorging (dagcrĆØme 30 ml : 79,37 euro, nachtcrĆØme 30 ml : 100,24 euro, serum 30 ml : 112,80 euro) met compacte crĆØmetexturen en een zacht parfum.

Clinique Repairwear Lift Firming Day Cream (50 ml : 69 euro) houdt de hydratatie op peil in alle weersomstandigheden, stimuleert zelfherstel, beschermt met een uv-filter 15 en geeft een gevoel van stevigheid, minder lijntjes en rimpels.

LancĆ“me Renergie Morpholift Rare SPF 15 (30 ml : 67 euro, 50 ml : 95 euro, ogen : 56 euro, hals : 92 euro) belooft de eerste tekenen van verlies aan stevigheid aan te pakken. De crĆØme legt een onvoelbare film van siliconen en sojaproteĆÆnen die elke vierkante millimeter huid (tijdelijk) lift. Op langere termijn zou hij de collageenproductie optimaliseren zodat de huid van binnenuit beter opgevuld wordt.

OogcrĆØme : Chanel Sublimage Eye (117,97 euro) is een herstellende crĆØme met een smeuĆÆge balsemtextuur die kringen en wallen aanpakt. Wie de rimpels liefst wil zien verdwijnen, kan het oog misleiden met Givenchy No Surgetics Wrinkle Defy (54,21 euro), dat rimpels opvult met een collageenfilm. Voor een avondje uit heeft Dior een serie patches (12 : 100,76 euro) in de Capture Totalelijn die de microcirculatie stimuleren zodat kringen en wallen verminderen en de huid tijdelijk wordt opgespannen.

Sabine (56)

Huidconditie : Sabine merkt dat rimpels en wallen niet meer verdwijnen, zelfs na een goede nachtrust, dat haar huid dunner en minder stevig wordt en ze stoort zich aan de pigmentvlekken op haar handen. Veel merken zijn voor haar niet voedend genoeg, ze gebruikt het liefst Guerlain en Helena Rubinstein.

Advies : een tragere stofwisseling en celvernieuwing resulteren in een vlekkerige huid met ruwere textuur en vermoeide uitstraling. Een daling van de hoeveelheid en kwaliteit van het collageen hebben verslapte contouren en meer en diepere rimpels tot gevolg. Door de hormonale veranderingen wordt de huid merkelijk droger en heb je state-of-the-art- moisturizers nodig met rijke texturen die de huid letterlijk doen opzwellen. Doordat de huid dunner wordt en aan volume verliest, krijg je schaduwen onder de ogen die kringen nog meer doen opvallen. Pigmentvlekken kan je lokaal behandelen met Shiseido White Lucency Brightening serum (94 euro) en Lumedia Concentrate Hyperpigmented Age Spots (30 ml : 110 euro).

Biotherm Re-Minerale (50 ml : 182 euro) werkt op de kwaliteit van de huidtextuur, beschermt tegen oxidatieve stress en vult het tekort aan mineralen en oligoelementen aan.

AnnayakĆ© FermetĆ© Anti-rides ExtrĆŖme (50 ml : 355,71 euro) belooft rimpels te vervagen, en moet ervoor zorgen dat de huid er steviger en voller uitziet, met een fijnere textuur.

Differently is een zesdelig gamma van Lancaster dat retinol en antioxidanten inschakelt om hef effect van de tijd tegen te gaan. De dag- (50 ml : 97 euro) en nachtcrĆØmes (50 ml : 102 euro) zijn sterk voedend en hydraterend, het serum werkt op pigmentvlekken, de oogcrĆØme (67 euro) is actief tegen rimpels, een hydraterende lipcrĆØme (34 euro) maakt de lippen voller en de Energy Flash Skincare brush (52 euro) zorgt voor een instant coup d’Ć©clat.

DeclĆ©or Excellence de l’Age (dag- en halscrĆØme 50 ml : 114 euro, regenererend masker 8×8 ml : 80,50 euro, oog- en lipcrĆØme 15 ml : 65,75 euro) : stimuleert de productie van lipiden zodat de dunner wordende huid sterker en iets dikker wordt ; een complex van essentiĆ«le oliĆ«n bestrijdt rimpels, hydrateert grondig, doet pigmentvlekjes vervagen, vermindert roodheden en versterkt de huidbarriĆØre.

OogcrĆØme : wie iets sterkers nodig heeft dan een gewone oogcrĆØme, kan het supergeconcentreerde Eye Concentrate (173 euro) van La Mer proberen. Dat bevat drie versies van de CrĆØme de la Mer-essence voor intense hydratatie en verzachting, aangevuld met mineralen om donkere kringen te verlichten.

Door Sofie Albrecht I Foto Saskia Vanderstichele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content