Smaken uit een Turkse jeugd

24/03/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Kilim-antiquair en regisseur Bülent Öztürk viert in zijn Antwerpse galerie feest met authentieke gerechten uit zijn geboortestreek Zuidoost-Turkije, van moeders tarwesoep tot stoofpot met kip en okra's.

Istanbul is dit jaar Europese Culturele Hoofdstad (samen met het Duitse Essen en het Hongaarse Pecs). Om van de rijke en gediversifieerde Turkse cultuur te proeven, kun je ook in eigen land terecht : België heeft immers een uitgebreide Turkse gemeenschap. Om de selectie te vieren van zijn kortfilm Zaman Zaman, Talking Stones of Bakacik voor de 26ste editie van de Semaines du Cinéma Méditerranéen du Pays de Lunel in Frankrijk, nodigt kilim-antiquair en regisseur Bülent Öztürk zijn producent en zijn familie uit voor een maaltijd met authentieke gerechten uit Zuidoost-Turkije. Bülent Öztürk is geboeid door de smeltkroes van volkeren en hun culturen. Hij staat met één been in Vlaanderen en het andere been in Turkije, zijn geboorteland, waarmee hij een passionele haat-liefde...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners