Shocking chocola

29/08/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Echte liefhebbers weten van het wonderlijke samengaan van chocolade en kaviaar. Maar er bestaan nog meer onverwacht gelukkige combinaties. Dominique Persoone van de Brugse Chocolate Line gebruikt voor zijn chocoladefantasieën de aroma's van wijn als medium.

Ik heb hotelschool gevolgd en ik ben kok gebleven. Want pralines cre-eren behoort ook tot de kookkunst. In 1995 al heb ik een bonbon gemaakt die gekruid was met piment. Dat was niet mijn uitvinding, de Maya's hadden die combinatie al bedacht", vertelt Dominique Persoone van de chocoladeboetiek Chocolate Line in Brugge. Ter gelegenheid van het chocoladefestival Choco-Laté 2007 heeft hij diverse recepten ontworpen rond het thema wijn. "Voor de eerste editie van het festival, tijdens de Paasdagen van 2006, had initiatiefnemer Eddy Van Belle verschillende restaurants gevraagd om chocolade op een of andere manier in een aantal gerechten te integreren. Zo is mijn samenwerking met restaurateur Patrick Devos tot stand gekomen. Het thema wijn leek ons interessant. In 2007 hebben we dat verder uitgediept en zijn we op zoek gegaan naar originele combinaties van chocolade en wijn. Dat gebeurde in samenwerking met Rik Balkaen van de firma Belcolade en twee sommeliers : Wouter De Bakker, Eerste Sommelier van België en winnaar van de Prosper Montagnéprijs, en Guido Francque van het Eigentijds Vlaams Wijninstituut."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners