Wat is Moam Collective?

Het is een project dat net afgestudeerde designers zes maanden lang laat samenwerken aan een collectie in Amsterdam, van schets tot modeshow. Ze gecoacht door grote namen uit het modemilieu.”

Wat is er zo bijzonder aan deze editie?

“In oktober stelden we voor het eerst een groep ontwerpers uit vijf verschillende landen samen. Ze kenden elkaar dus niet en hadden allemaal een andere scholing achter de rug. Ondertussen zijn het vrienden geworden. Ieder stuk is een teamprestatie: iemand maakt het ontwerp, iemand verzorgt het borduurwerk en iemand doet de afwerking. Ze kregen advies van onder meer Viktor&Rolf, Walter Van Beirendonck en Sara Maino. Op 8 maart komen alle puzzelstukjes samen op de modeshow in Amsterdam.”

Wat voor een collectie mogen we verwachten?

“Een deel van de gebruikte stoffen is van Nederlandse designers en vliegtuigmaatschappij KLM. Daarnaast hebben de ontwerpers ook veel gedrapeerd en geborduurd. Het resultaat is een kleurrijke, flamboyante maar functionele collectie. Een perfecte mix van couture en workwear. Dit jaar worden drie prêt-à-porterstuks verkocht via webshop Zalando. Op 8 februari kun je er een exclusieve zijden sjaal – bedrukt met een print uit de couturecollectie – bestellen, en vanaf 8 maart vind je er ook een T-shirt en sweater terug.”

zalando.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content