Puur natuur

14/11/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Erminio en Attilia houden van de traditionele bergkeuken. In 'Delicatessen uit een kleine wereld' - een boekje plus documentaire - leren de Italiaanse oudjes ons raapschil, brandnetelrisotto en geduld te appreciëren.

Wij noemen Jamie Oliver al een biokok omdat hij dagverse groenten koopt op de vroegmarkt en kruiden plukt uit zijn vensterbanktuintje. Maar meer bio dan Erminio en Attilia kán je niet koken. Het bejaarde koppel woont in Arnad, een Italiaans dorpje in de Aostavallei, en haalt zijn ingre- diënten gewoon uit de natuur. In de bergweiden rondom plukken ze wilde oregano, veldsalie, adderwortel, kastanjes en brandnetels. Op hun erfje kweken de twee pompoenen en selderij, en hoeden ze wat kippen en vee. Meer hebben Erminio en Attilia niet nodig om te overleven en gelukkig te z...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners