Oud gebruik, eigen versie

12/12/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

De kerststronk is een stevig gewortelde traditie in de westerse wereld.

Er bestaan tientallen interpretaties van. Twee banketbakkers, Jean-Philippe Darcis uit Verviers en Herman Van Dender uit Brussel, serveren u elk een simpele en een complexere variant.

Uiteraard is de vorm van de kerststronk geïnspireerd op die van het echte hout dat destijds werd gebruikt om zich te warmen. In sommige streken werd traditioneel op kerstavond een groot houtblok in de open haard gelegd, soms wel zo dik als de stam van een boom. De voorkeur ging uit naar hard hout van bijvoorbeeld kerselaar of kastanjeboom, notelaar of eikenboom, omdat het langer brandde en as opleverde waaraan krachtige eigenschappen werden toegesch...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners