Op een stokje de wereld rond

10/03/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Spiesjes, groot en klein, vind je in elke wereldkeuken. Het is een originele en speelse manier om voedsel te serveren. Meegenomen is dat er weinig afwas rest.

Van yakitori en saté in het Verre Oosten tot pinchitos morunos (Spanje) en souvlaki (Griekenland) rond de Middellandse Zee, sosatie in Zuid-Afrika en anticuchos in Zuid-Amerika : eten op spiesen vind je de wereld rond. Maar er is één plek waar je meer spiesjes vind dan waar ook, meer bepaald het gebied dat zich uitstrekt van de Balkan tot het Midden-Oosten. Daar kent men zoveel variëteiten dat elke spies een eigen naam heeft. Die kan verwijzen naar de ingrediënten (vlees, vis of groenten) of zelfs naar de manier waarop deze versneden zijn (blokjes, reepjes of gehakt). Zo bestaan Turkse kofte kebabs uit lamsvle...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners