Ligging : in de Brugse binnenstad I Sfeer : modern I Reistijd : een uur rijden van Brussel I Prijzen : correct

A chter de gevels van twee kleine huisjes in de Brugse binnenstad bevindt zich een merkwaardig gastenverblijf, gerund door een dynamische Japanse en een hyperactieve Vlaming. Binnenhuisarchitect Pierre houdt van strakke lijnen en van mooie objecten. Hij runde een eigen zaak, en raakte bedolven onder de opdrachten om interieurs naar zijn hand te zetten. Maar hij was meer artiest dan zakenman.

“Ik kan niet overweg met administratie en toen de opdrachten me boven het hoofd groeiden, haakte ik af. Ik ondernam een voettocht naar Santiago di Compostela. Negenhonderd kilometer stappen en tijd zat om na te denken. Ik verkocht mijn huis in Lissewege en liet alles achter me, om uiteindelijk als bootjesman op de Brugse reien te gaan varen. Dat klinkt misschien saai en repetitief als job maar als ik ’s avonds de boot vastleg, heb ik een vrije kop.”

Kort daarop kocht hij in de Brugse binnenstad de twee pandjes waar we vannacht slapen. Ze waren op dat moment nog “een lelijke B&B in geel en crĆØme”, zoals hij het noemt. Elke dag liep Pierre een Japanse gidse voorbij van wie hij niet wist dat ze verliefd was op die huisjes. Zij was dan ook teleurgesteld toen ze hoorde dat ze verkocht waren.

Uiteindelijk vonden de nieuwbakken bootjesman en de Japanse elkaar. Hij stak het interieur in een modern tintje, sleepte zijn enorme cinemaprojector binnen en hing in de kamers een deel van zijn kunstcollectie. Zij stopte met gidsen en werd fulltime gastvrouw, eentje die ’s morgens enthousiast sinaasappels perst en eitjes kookt. En ook nog uitstekend Nederlands spreekt.

Kamer 2 op de eerste verdieping is niet groot maar wel aantrekkelijk eigentijds, met een houten vloer en grijze muren, een tv hoog tegen de muur en een ronde tafel met een stoel om wat te werken. Maar boven alles hangt er een prachtig meisjesportret in houtskool : Pierres moeder, vernemen we bij het ontbijt. De douche is een voorbeeld van functionaliteit in een beperkte ruimte. Het bed blijkt van uitstekende kwaliteit, terwijl ook de rust in de stille Waalsestraat gegarandeerd is. Hogerop, onder het dak, ontdekken we later nog een kamer in bordeaux en wit, waar plaats is voor een derde slaper.

Maar voor alles is Double Door een echte thuis met een gemeenschappelijke zitruimte, waar de projector alle aandacht vraagt en de enthou-siaste bewoners iedere bezoeker meteen op zijn gemak stellen. Het uitgebreide ontbijt wordt in de aanpalende ruimte geserveerd, maar bij goed weer kan het ook op het binnenkoertje.

TIP

Een tochtje met Pierre over de Brugse reien.

Info

Double Door telt drie kamers die vanaf twee nachten tegen tachtig euro worden verhuurd, inclusief de ontbijten. Voor Ć©Ć©n nacht betaalt men negentig euro.

Double Door, Waalsestraat 12, 8000 Brugge, 050 68 51 76, www.doubledoor.be.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content