ONMISBAAR

06/05/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Om Japans te koken, zijn enkele basisingrediënten onmisbaar. Dankzij de populariteit van de oosterse keuken zijn de meeste gewoon te koop in de supermarkt. Een top tien in willekeurige volgorde.

1. Zeewier

De Japanse keuken maakt overvloedig gebruik van vitamine- en mineraalrijk zeewier. Meer dan dertig soorten worden gebruikt, waaronder kombu, nori, hijiki en wakame. Ze verschillen alle in vorm, structuur, kleur en smaak. Kombu of kelp is een wier dat gebruikt wordt om rijst endashibouillon op smaak te brengen. Nori is vooral bekend onder de vorm van vellen om sushi in op te rollen, maar wordt ook in snippers over rijst en groenten gestrooid. Wakame en hijiki zijn lekker in slaatjes en soepen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners