Keuken : 6,5 i Decor : 7,5 i Comfort : 7 i service : 7 i Prijs/kwaliteit : 6,5

Het modieuze Italiaanse restaurant Da Noi kwam in de plaats van het vroegere eethuis De Boote. Het gebouw is gelegen te midden van groen en werd volledig heringericht. Binnen wacht een strakke, hedendaagse inrichting. Muren werden bedekt met stucco veneziano, in een nis dansen vlam- metjes tussen witte kiezels en de met witte stof beklede stoelen zijn sierlijk en comfortabel. De ruimtes zijn moduleerbaar en kunnen veranderd worden van intiem restaurant met lounge, eetzaal en wintertuin tot een ruime designzaal. In het verlengde van de eetzaal wacht een riant terras met zuiderse aanplant. Tussen de olijfbomen waant men zich op zomerse dagen in het hartje van Toscane.

Da Noi kreeg recentelijk een nieuwe chef-kok. Op zijn visitekaartje staat Domenico Maria Perciante Gerunda Della Favignana. Hij verschijnt te gepasten tijde in de eetzaal als een keukenheilige. Domenico is getooid in zwart keukenkostuum met gouden knopen en draagt een witte koksmuts en witte handschoenen. Hij volgt de obers die een gerecht inzetten met de truffelschaaf in aanslag. Of hij holt een grote parmezaankaas uit en roert dampende spa-ghetti door de losgestoken kaasschilfers. De nieuwe spijskaart is gevarieerd en gaat buiten de betreden paden. De wijnkaart werd opgebouwd in samenspraak met het huis Selezione Vini Italiani en dan weet de liefhebber dat er geen risico is om slecht te drinken. Wij lieten ons verleiden door een heerlijke Curtefranca Bianco van Ca’del Bosco (45 euro).

Wij proefden van : rode scampi’s uit San Remo met puree van kikkererwten, broccoli en tomaat (13 euro) en van steak tartaar van eerstekwaliteitsvlees met witte truffel zonder smaak en een lijntje olijfolie, en misten bij dit gerecht vooral kruiden, specerijen of andere smaakmakers (16 euro). Hoofdgerechten waren : in kruidenolie gewentelde en in de oven opgewarmde spaghetti met versneden scampi’s en kruimels doorsmakende bottarga van Cabras (16 euro) en een lekkere bereiding van gebakken stukjes zwezerik, artisjok, verse spinazie en kerstomaat (23 euro). Wij vonden de gerechten rijk aan olie en waren blij met een fris nagerecht van aardbeien, munt en stukjes limoen, helaas met schil (8 euro). Grappaconnaisseurs kunnen na de maaltijd in de bar de spijsvertering bevorderen en het hart verwarmen aan een collectie van zestig verschillende soorten.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content