Ni Shifu ***

© CWF&PH

Schrok Chinees

Dit is de plek waar ik onfatsoenlijk lang nà etenstijd – recht uit de sportschool en bij voorkeur alleen – een kommetje dumplings kom eten. Of waar ik met vrienden, zonder voorop-gezet plan of reservatie, te veel eten en Chinees bier bestel. Dus toen ik dit restaurant getipt kreeg voor deze rubriek, wou ik het adresje eigenlijk voor mezelf houden. Niet per se omdat ik het jullie niet gun, maar vanwege die legging, snap je ?

Een paar dingen die je moet weten: de kans is reëel dat je in dit restaurant met je onderarmen aan de tafel blijft plakken; mogelijk vind je geen gemeenschappelijke taal met de serveuse; soms wens je innig dat je thuis al naar het toilet was geweest; als je een vegetariër meeneemt, zal die in bijna alle gerechten varkensgehakt terugvinden – ook in de groentegerechten en zéker in de gerechten met tofoe; soms krijg je al het eten in één keer, soms in willekeurige volgorde; wellicht zul je de volgende ochtend bij het ontwaken een vreemd soort kater ervaren (is het de vettigheid, de smaakversterker of de overdaad?). Maar altijd zul je terugkeren. Want de goesting zal je besluipen op de meest onverwachte momenten.

Dit gezegd zijnde kunnen we van start gaan. Dat doen we met dumplings in chilisaus (4,50 euro), sappig, fris en pittig, een absolute favoriet. Die wisselen we af met rauwe komkommer in een azijnmarinade, gekruid met crispy vlokjes chili, look en szechuanpeper (5,80 euro). Zoet, heet en plakkerig zijn de varkensribbetjes (7,90 euro). En dan moeten we nog beginnen met het echte werk. Als hoofdgerecht verschijnen krab met pikante Chinese kruiden (19,80 euro) en lamsvlees met szechuankruiden (15,90 euro). Het lam is krakend krokant gebakken in een ruime geut hete olie en verrast door zijn intense komijnsmaak. De krab is sappig en pittig. Aan het vlees uit de pootjes valt spijtig genoeg niet veel te peuzelen, de schaal is zo bros door de hoge bereidingstemperatuur, dat ze verkruimelt in je mond bij elke poging tot sabbelen. Als bijgerecht proeven we de wittekool (10,50 euro), fris en zoet, subtiel opgepept met een paar pikante pepers. Ook de zacht smakende judasoren (7,50 euro) in een zure dressing zijn een welkome afwisseling voor de diepe, intense smaken van het lam en de krab.

Ook na dit maal kreunt mijn lichaam onder de overdosis vet, zout en look, tintelt mijn tong na van de szechuanpeper, moet mijn volledige outfit in de was als ik morgen niet naar dampende hotpot wil ruiken. Maar ook nu weer zal het niet lang duren voor de honger naar de explosieve smaken weer de kop opsteekt en ik me opnieuw aan tafel zet in mijn favoriete Chinese restaurant.

Alle dagen open van 12 tot 22 u, gesloten op donderdag.

Breydelstraat 8

2018 Antwerpen

03 231 64 04

nishifu.be

VORKJES : * MATIG ** CORRECT *** POSITIEVE BELEVENIS **** AANRADER, DE OMWEG WAARD

TEKST BARBARA SERULUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content