Moleculair KOKEN VOOR beginners

21/11/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Met de nieuwe technieken en producten kun je beter koken, vindt Arabelle Meirlaen van restaurant Li Cwerneu. Je kunt er ook je tafelgenoten mee amuseren en verbazen. Moeilijk is dat niet, zoals de Waalse chef zelf met enkele eenvoudige recepten laat zien.

Moleculair koken begon eigenlijk al met de uitvinding van mayonaise. Misschien zelfs eerder al", zegt Arabelle Meirlaen, chef-kok van restaurant Li Cwerneu in Hoei. Zij is meer geïnteresseerd in de nieuwste technische mogelijkheden. "Vergelijk bijvoorbeeld de Pacojet met de klassieke ijsmachine. Voor een ananassorbet hoef je alleen blokjes vruchtvlees met wat suikersiroop te mixen in een Pacojetkom, het mengsel in te vriezen en vlak voor het opdienen het aantal porties te programmeren. Met een gewone ij...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners