Met mate en geduld

14/07/10 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 12:01

'Pan metron ariston' : alles in de juiste maat. De oude Griekse wijsheid voor een gelukkig leven is volgens Constantin Erinkoglou van restaurant Notos in Brussel, ook de leidraad in de Griekse keuken om te zoeken naar de juiste smaak.

Negentig procent van de Griekse bevolking leeft ook nu nog op het land. De gerechten die daar op tafel komen zijn verbonden met de aarde en met de seizoenen. Het traditionele repertoire wordt gedicteerd door de religieuze kalender en uitgevoerd door kokende moeders en grootmoeders. De verbondenheid met de aarde en het respect voor het culinaire verleden zijn in Griekenland groot. Constantin Erinkoglou is eigenaar van het restaurant Notos in Brussel, het beste Griekse eethuis buiten Griekenland (zie ook Inzicht p.14). Hij spant zich in om de traditionele keuken in ere te herstellen en werd door de Griekse krant Eleftherotypia uitgeroepen tot internationaal ambassadeur van de Griekse keuken. Volgens deze veeleisende intellectueel is de keuken die in toeristische eeth...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners