Met citrus gekonfijte zalm, guacamole en citruscrème

Kris Vlegels
Voor 4 personen
Zalm
  • 500 g Schotse zalm
  • 10 g venkelzaad
  • 10 g koriander
  • 5 g zwarte peper
  • 5 g witte peper
  • 5 g roze peper
  • 1 gedroogde pompelmoesschil
  • 1 gedroogde sinaasappelschil
  • zout
  • bruine suiker
Guacamole
  • 1 avocado
  • 1 teen look
  • 1/4 Spaans pepertje (naar smaak)
  • 10 ml limoensap
  • zout en peper
Citruscrème:
  • 80 g verse room
  • 20 ml sap van pompelmoes en sinaasappel
Kruiden en bloemen
  • dille
  • kervel
  • bieslook
  • bronzen venkel
  • viooltjes
  • goudsbloemen
Bereiding
  1. Zalm: plet alle smaakmakers in de vijzel, meng met zout en suiker (50 gram zout voor 50 gram suiker). Leg de zalm op een plaat en bedek met de kruidenmengeling. Dek af met folie. Laat 10 à 12 uur konfijten in de koelkast.
  2. Guacamole: plet alle ingrediënten met een vork, breng op smaak, zet opzij.
  3. Citruscrème: meng vruchtensap en room. Bewaar koel.
  4. Serveer de zalm met de guacamole en de citruscrème, als voorgerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content