Genetisch onderzoek kan niet alleen levens redden, maar ook jeugdigheid, zo blijkt. De laatste telg in het Re-Nutrivgamma van Estée Lauder, de Ultimate Youth Creme, bevat een ‘jeugdmolecule’ die de huidcellen tijd doet winnen.

samenstelling Elodie Perrodil, bewerkt door Stefanie Van den Broeck

De kern van dit verhaal is Resveratraat?, een nieuwe ‘jeugdmolecule’ die in de Ultimate Youth Creme (50 ml : 233,68 euro) verwerkt is. Het Amerikaanse merk liet zich inspireren door onderzoek naar de levensduur van cellen, gevoerd door twee prestigieuze Amerikaanse professoren : Leonard Guarente van het Massachussetts Institute of Technology en David Sinclair van de faculteit geneeskunde op Harvard. Guarente identificeerde als eerste het levensduurgen SIR-2. Sindsdien tracht hij dat gen samen met zijn collega Sinclair verder te onderzoeken, om het te kunnen gebruiken als wapen tegen ziekten zoals diabetes, alzheimer, kanker en hart- en vaatkwalen.

Maar kunnen we die kennis dan zomaar overdragen naar cosmetica ? Volgens prof. Sinclair wel, want “de huid is een orgaan zoals alle andere”.

Estée Lauder wilde de sleutel vinden om de werking van een ander gen uit deze familie, SIRT-1, te controleren. Daarom bestudeerde het de chemische stof Resveratrol (bekend als antioxidant en anti-irritant). Nu heeft het merk het afgeleide Resveratraat? ontwikkeld, een ‘jeugdmolecule’. Die is veel meer geconcentreerd, biedt een betere bescherming én is veel duurder om te produceren dan Resveratrol, dat door concurrerende merken wordt gebruikt.

Maar hoe werkt het nu precies ? Volgens Lauder blijkt uit in-vitrotests dat deze ‘jeugdmolecule’ het SIRT-1-gen activeert om de celdelingstijd te vertragen. Daardoor blijft er voor de cel meer tijd over om zich te herstellen van agressies van buitenaf en van de effecten van de tijd. Dr. Maes, vicepresident ‘Onderzoek en Ontwikkeling’ bij Lauder, legt uit : “Het Resveratraat? verdubbelt de overlevingsduur van een cel. U veroudert dus niet alleen mooier, maar verhoogt eveneens de levensduur van uw voorraad cellen.”

Wat is er nu zo bijzonder aan deze crème ? Zijn effecten zouden op lange termijn werken, zoals bij een spaarinstallatie voor energie, maar dan voor een stralende huid. Door de smeuïge, bijna melkachtige textuur is de crème makkelijk aan te brengen en Zuidzeeparels zorgen ervoor dat het gelaat onmiddellijk oplicht. Daarnaast bevat de crème verschillende kalmerende elementen, zoals rode en bruine algen en colloïdaal goud. De elasticiteit, stevigheid en vitaliteit van de gezichtshuid worden versterkt door olie van de Camelina sativa, en door creatine, een aminozuur dat van nature in ons lichaam aanwezig is.

In de parfumerie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content