Meer dan smørrebrød

17/10/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

De Deense hoofdstad onderging in een jaar of tien een ware horecarevolutie : trendy restaurants, eetcafés en gezonde eetwinkels met eethoeken schoten als paddenstoelen uit de grond.

Er is maar één negatief kantje aan Kopenhagen. Dat is niet het weer, want dat valt zelfs in de winter best mee. En dat zijn zelfs niet de korte winterdagen, want de somberheid van de vroeg invallende duisternis wordt verjaagd door miljoenen lichtjes en door het samenzijn in een knusse, beschermende omgeving. Nee, de enige boosdoener is de prijs. Kopenhagen is de op drie na duurste stad ter wereld en dat ligt zwaar op de maag wanneer je met je zuurverdiende euro's naar de Deense hoofdstad komt om op te gaan in het bruisende uitgaansleven. De cafés en de restaurants zitten vol geanimeerd keuvelende, mooie mensen. Dat er op niveau lekker wordt gegeten toont Michelin : Kopenhagen telt evenveel sterrenrestaurants als Rome, Madrid of Brussel. Michelin klasseert de Deense hoofdstad als nummer zeven in de ranglijst van beste culinaire Europese hoofdsteden !
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners