Margherita

04/11/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Pizza's zijn niet meer weg te denken uit ons eetrepertoire. Ze bestaan in oneindige variaties, maar de moeder van alle pizza's blijft de Margherita. Simpel ? Ja. Maar simpel en simpel is twee ! Wij gingen proeven in tien gereputeerde pizzahuizen.

Bloem, water, gist of zuurdesem, zout, liefst geen of zo weinig mogelijk vet (extra vergine olijfolie), tomaten, mozzarella en basilicum. De ingrediënten voor een pizza Margherita, zoals Raffaele Esposito van de pizzeria Pietro e Basta Cosi in Napels hem in 1889 voor het eerst maakte, ogen simpel. De kok bootste ter ere van de Italiaanse koningin, Margherita van Savoye, echtgenote van Umberto I, in zijn gerecht de kleuren van de ltaliaanse vlag na met tomaten (rood), mozzarella (wit) en basilicum (groen). De koningin was er weg van, wat Esposito deed besluiten om zijn creatie naar haar te nomen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners