Maison de bouche

08/10/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Categorie DORPSBISTRO MET TERROIR-GERECHTEN Keuken 7,5 Decor 7,5 Comfort 6 Service 7 Prijs/kwaliteit geproefde menu 9

De Waalse dichter en klompenmaker Joseph Collot opende in 1850 in een hoekhuis in het dorpje Crupet in de provincie Namen L'Auberge dol Besace. In de herberg kwamen de arbeiders van de nabijgelegen steengroeve drinken, eten en slapen. Het oude huis werd in 1990 door beenhouwer Georges Rome gekocht. Hij wist de geest van Joseph Collot te bewaren. Boven de ingang hangt een Waalse tekst van de dichter-klompenmaker en binnen doet men zich tegoed aan royale terroir-gerechten. De pretentieloze Waalse gastronomie is gebaseerd op verse, inlan...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners