Mag ik van u een potje biochemie ?

18/02/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

De nieuwste producten tegen huidveroudering zijn zò technisch, dat je bijna met een scheikundeboek naar de parfumerie moet : sirtuïnes, suikers, antiglycatie, hexapeptiden... De wetenschappers hebben in 2008 niet stilgezeten.

Enzym tegen verharding van het collageen

Chanel Ultra Correction Line Repair is de nieuwe Précisionlijn voor de volwassen huid (35+). Chanel ontdekte een enzym dat 'glycatie' tegengaat, hét nieuwe woord in het cosmeticalexicon. Het gaat om suikers uit de voeding die in de huid terechtkomen en er zich hechten aan de eiwitten van het huidweefsel. Ze tasten de structuur van die eiwitten aan. De suikers knabbelen als het ware aan het collageen, het elastiek van de huid. De huid wordt minder soepel, verhardt. De wetenschappelijke kennis hieromtrent komt uit onderzoek naar diabetes. Betekent dit dat suiker eten slecht is voor de huid ? Ja. En dat je dus minder zoet moet eten ? "Nee !", zegt wetenschapper Armelle Soureau, die werkt in een van de vijf labs waarmee Chanel samenwerkt. "Je lichaam heeft suikers nodig voor de aanmaak van insuline. Koolhydraten en suikers worden door het lichaam omgezet in insuline. Of je nu weinig suiker eet of veel, het lichaam houdt het insulinegehalte altijd op peil. Maar met de jaren wordt het enzym (wetenschappelijke naam : FN3K) dat er van nature in de huid voor zorgt dat suikers geen schade aanrichten, minder krachtig. Je zou het moeten ondersteunen om te voorkomen dat de huid verhardt." Van buitenaf, zegt Chanel, met de crèmes en serums van de Ultra Correction Line Repair. Want daar zit Bay Cedar PFA in, een stof uit het blad van een Indonesischejungleboom (die pijlsnel groeit, dus maak u geen zorgen). De stof wordt door Chanel in een lab in Sophia Antipolis (technopolis nabij Nice) geëxtraheerd. Het stimuleert het antisuikerenzym FN3K. En zo wordt verharding van de huid tegengegaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners