Macha Thys

WIE: De Luikse Charlotte Thys (koosnaam: Macha) kreeg de liefde voor couture met de paplepel mee dankzij haar moeder en grootmoeder. Aan de Parijse modeschool ESMOD specialiseerde ze zich in breiwerk. Na enkele stages bij Maison Vermont, Sonia Rykiel en Chanel was ze in 2017 klaar voor de volgende stap: een eigen knitwear-label. Midden februari lanceert ze haar tweede collectie.

Wat: Macha Thys staat voor comfort, bewegingsvrijheid en vrouwelijkheid. Inspiratie haalt ze uit literatuur, muziek, kunst, architectuur, maar ook uit interessante figuren. Charlotte: “Of het nu een beroemde kunstenaar of realityster Kim Kardashian is, is mij eender.” Terwijl haar eerste collectie bestond uit romantische truien en cardigans à la Brigitte Bardot, kiest ze ditmaal voor een collectie met een knipoog naar Amerika. Denk: sweaters en jurken met capuchons en veters, gebreide niemendalletjes, en een kamerjas in bokserstijl.

Waarom: Macha Thys wil een ethisch correct label zijn. Charlotte: “Ik koop mijn wol en andere materialen alleen bij diervriendelijke bedrijven. Ook kies ik bewust voor lokale productie. Elk stuk wordt met de hand gemaakt door drie breisters in Luik.”

Waar: Elk stuk is alleen online te verkrijgen op bestelling in een twintigtal kleuren via www.macha-thys.com. Prijzen variëren tussen 100 en 2000 euro.

EM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content