LUIKSE PRIJSBREKER

Bescheiden chef-kok, Thierry Bedeur, rechts in zijn open keuken. Links zaalchef Etienne Senny. © Michel Vaerewijck

categorie

Intiem eethuis

keuken 7,5

decor 7,5

comfort 7

service 7,5

prijs/kwaliteit

geproefde menu 9

Luik bezoeken is een boeiende uitstap in een andere wereld. Ga je met de trein dan kom je aan in het nieuwe station, getekend door Santiago Calatrava en gebouwd uit staal, glas en wit beton. Luik te voet ontdekken is een feest, want de stad bestaat uit typische wijken met charme, karakter en voortlevende folklore. De Maas doorkruist de stad van zuid naar noord en de omringende steile, beboste heuvels zorgen voor originele perspectieven. Luikenaars zijn joviaal en levenslustig en de toog of de eettafel is dé plaats van samenkomst. Een eetadres dat je aan iedereen, in alle omstandigheden, kunt meegeven als referentie voor een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit is Enoteca.

Het intieme restaurant bevindt zich achter de opera in Le Carré, het kloppende hart van Luik. De inrichting is stijlvol en warm. De muren zijn afgezet met houten panelen met biesjes en knoppen, en de stoelen zijn aangekleed met stof. Enoteca doet denken aan een chique bar met een open keuken in het achterhuis. De bediening is vriendelijk en op de mooie borden komen zonnige gerechten tegen onverslaanbare prijzen. Op de wijnkaart treft men Italiaanse flessen voor alle beurzen (er is al een witte voor 12 euro en een rode voor 17 euro). Om tegen bodemprijzen te kunnen werken, koopt de chef-kok seizoenproducten en is er geen spijskaart. Op weekdagen zijn er menu’s van twee, drie en vier gangen (21, 23 en 26 euro). In het weekend is er een degustatiemenu van vijf gangen voor 35 euro.

Wij kozen het viergangenmenu en bestelden een flesje water (3,5 euro) en een fles Primitivo Allora, Calatrasi, als sappige, eerlijke wijn uit Puglia (24 euro). We kregen een pompoensoepje als wachthapje en als eerste gerecht verscheen een landelijke salade van twee soorten bonen met keurig ontveld tomaatje, sojascheuten, vinaigrette met linzen en krulsla. De tweede bereiding bestond uit beetgare rigatoni. De pijpvormige deegwaren waren smakelijk gecombineerd met arti-sjok, platte peterselie, confit van eend en parmezaankaas. Zacht gestoofd konijn met venkel, tomaat in een aromatische jus met rozemarijn was het hoofdgerecht. Afsluiten deden wij met gepocheerde peer, sorbet van peer en coulis van chocolade.

Wij gingen tevreden naar buiten met een rekening van nog geen 80 euro voor twee ! Wie doet dat na ?

Info

ENOTECA

RUE DE LA CASQUETTE 5

4000 LUIK

04 222 24 64. WWW.ENOTECA.BE

Zaterdagmiddag en zondag gesloten.

Door Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content