Lichtgewijzigd klassiek

22/08/07 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Bart Vermeulen volgde een koksopleiding in Ter Duinen in Koksijde. Hij vond de schoolperiode een spannende tijd. Met wat hij daar in de klas of in de keuken leerde, kon hij altijd iets nuttigs doen. Tegelijk realiseerde hij zich dat als je werkt in de horeca je sociale leven achteruitgaat door het avond- en weekendwerk. Om een regelmatiger bestaan te kunnen leiden, heeft Bart met zijn broer een toeleveringsbedrijf naar de horeca opgericht. Maar hij begon het koken te missen ; het zit hem gewoon in het bloed. Toen hij nog vrijgezel was, kwam er helemaal niets meer van koken in huis. Sinds Bart samenwoont, staat hij weer dagelijks in de keuken. De taken worden verdeeld : Bart kookt 's avonds en wil dan niemand in de buurt, zijn vriendin dekt de tafel en wast af. Hij stelt wel vast dat veel van zijn schoolkennis verloren is gegaan. Om terug op de goede weg te geraken, raadpleegt Bart kookboeken. Al kokend ondervindt hij dat hij het combineren niet helemaal is verleerd en dat hij zonder problemen kan afwijken van de aangegeven recepten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners