Lekker lezen

© David Loftus

Iedereen hield zijn adem in voor de nieuwe Ottolenghi die net uit is, maar ook deze boeken verdienen je aandacht.

1. Simpel

Werkt Ottolenghi’s magie ook zonder eindeloze ingrediëntenlijsten en ingewikkelde bewerkingen? Ja, dus.

Simpel, Yotam Ottolenghi, uitgeverij Agora, 29,99 euro.

2. Zaitoun

Midden-Oosterse smaken zijn nog nooit zo populair geweest, terwijl het Midden-Oosten zelf lijkt te imploderen. Khan wil met haar Palestijnse gerechten en verhalen een link leggen. Als we met aubergine en feta köfte klaarmaken, gaan we misschien ook een tikje anders kijken naar de Palestijnen in het journaal. Dit is veel meer dan een kookboek en je leest het zowel in de keuken als comfortabel op je sofa. Nog niet vertaald, maar wel al overal verkrijgbaar.

Recipes and Stories from the Palestinian Kitchen, Yasmin Khan, uitgeverij Bloomsbury, 26,99 euro.

3. Andina

Morales zwaait de plak in Andina, een van Londens populairste restaurants, en laat zich inspireren door zijn oma, een Peruaanse Andina. Zijn gerechten zijn smaakvol en ondanks het feit dat je sommige ingrediënten nog nooit gegeten hebt, toch makkelijk thuis te maken. Het soort boek dat vuil zal worden in je keuken.

Andina, Martin Morales uitgeverij Fontaine, 24,99 euro.

Lekker lezen
© Jonathan Lovekin
Lekker lezen
© GF
Lekker lezen
Lekker lezen
Lekker lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content