Lane 12 ***

Eten in het bowlingpaleis

Verrassingen komen wanneer en waar je ze niet verwacht, waarom niet tussen de showrooms en megawinkels van de commerciƫle Boomsesteenweg in Schelle. Wij kwamen op een avond in de week in Lane 12 en werden hartelijk ontvangen door een vlotte zaalmeester. Lane 12 is het driehonderd couverts grote restaurant onder de nieuwe Wima-bowling. De verschillende compartimenten kunnen, naargelang de behoefte, worden aangesloten op een grote, open, centrale keuken, uitgerust met geavanceerd keukenapparatuur, zoals houtskooloven en broiler. De inrichting is sfeervol met industriƫle elementen.

In Lane 12 is veel mogelijk: ontbijten met eitjes en spek, wentelteefjes, versgebakken croissants of brunchen op zondag met een buffet (22 euro). Op weekdagen serveert men een lunch met keuze uit vijf gerechten voor de prijs van 15 euro of een diner, waarbij de chef alle registers opent (hoofdgerecht 25 euro, voorgerecht 10 euro, nagerecht 5 euro). In het weekend is er enkel de gezinsvriendelijke Full Experience: een Ơ volontƩ eetbelevenis waar meer dan vijfhonderd hongerigen op afkomen met show- en livecooking, waarbij aan de kookeilanden gerechten worden bereid: tapas, Ơ la minute samengestelde salades, rund, lam en kip van de houtskooloven, pizza uit de houtoven, sushi en teppanyaki (gerechten en dranken 46 euro, voor kinderen afhankelijk van de leeftijd).

De spijskaart vermeldt een gevarieerd repertoire, dat gaat van burgers en sandwiches tot fisherman’s stew (23 euro) of een gerijpt stuk West-Vlaams rund van superslager Dierendonck (25 euro). Er zijn ook veggiebereidingen. Omdat wijn wordt verkocht met een vaste marge zijn vooral de grote flessen aantrekkelijk geprijsd. Op tafel komt versgebakken focaccia en een welkomsthapje van zalm met citroenmousse en couscousdiamanten. Er zijn twee voorgerechten: tartaar tonnato van West-Vlaams rood rund met tonijnsaus en opgelegde venkel (14,50 euro) en tomaat caprese uit de steenoven met tomatenrassen, burrata en limoenolie (12 euro). Het glas wordt gevuld met een aromarijke Bodega de Moya, opgericht door de Belg Yves Laurijssens en gemaakt van hoofdzakelijk bobaldruiven (6 euro het glas/30 euro de fles). Hoofdgerechten zijn: pulled porc cannelloni van tot draadjes gegaard varkensvlees met drie broodjes, koolsla, pickles, uitjes, dip en microsla (18,50 euro) en fisherman’s stew met zeevruchten en de vangst van de dag in bouillabaissesaus (23 euro). Bij de hoofdgerechten mogen wij drie bijgerechten selecteren en dat zijn patatas bravas, wilde spinazie en snijbiet. Een vriendelijke bediening, royale porties, eerlijke producten en een goede prijs-kwaliteitverhouding: Lane 12 is een meevaller !

Dagelijks open.

Lane 12, Wima eat cook bowl: Boomsesteenweg 35, 2627 Schelle, 03 844 89 77, lane12. be

VORKJES : * MATIG ** CORRECT *** POSITIEVE BELEVENIS **** AANRADER, DE OMWEG WAARD

TEKST PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content