Landschappen van de smaak

06/05/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Het restaurant Les Créations de Narisawa in hartje Tokio staat volledig in het teken van de natuur. Ondanks de Franse leerschool van chef-kok Yoshihiro Narisawa dragen de avant-gardistisch getinte gerechten er een onmiskenbaar Japans karakter. Een duik in de wereld waar het leven uit de aarde komt.

"Tot nu toe schreef ik het gebruik van aarde als ingrediënt in de keuken altijd toe aan Joan Roca, de chef-kok van Girona. Nu ik van Narisawa's kookkunsten heb geproefd, besef ik echter dat het allemaal bij hem is begonnen." Op bezoek in Japan voor het gastronomische evenement Tokyo Taste gaat Heston Blumenthal alle topadressen in de hoofdstad af. Yoshihiro Narisawa moet zich vooralsnog met één Michelinster tevredenstellen, maar heeft die wel meer dan verdiend. Ook José Carlos Capel, dé culinaire journalist van Spanje ( El País) en organisator van het gastronomische congres Madrid Fusion, is vol lof. "Dit restaurant zou een Franse keuken hebben, maar ik bespeur er vooral een avant-gardistische tendens vol verfijnde smaken die mede tot stand komen dankzij moderne technieken, zoals de sifon en de Thermomix. Ook wordt er gebruik-gemaakt van een vacuümdroger om op lage temperaturen vloeibare oplos-singen te distilleren en er extracten uit te verkrijgen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners