Lam anders

22/04/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Lamsvlees hoort traditioneel bij de paastijd. Dat wil niet zeggen dat je het daarom op een traditionele manier moet klaarmaken. Mario Elias van Le Cor de Chasse in Barvaux doet er verrassende dingen mee.

Het koken zit in de familie bij Mario Elias. De chef van Le Cor de Chasse in Barvaux nabij Durbuy is afkomstig uit Oostende. Zijn overgrootvader verkocht er als ijsventer zijn specialiteiten met een bakfiets op drie wielen. Zijn grootmoeder werkte als kokkin in een kasteel, terwijl ze de winters deed in Sankt Moritz. En zijn vader, die aanvankelijk in Oostende een restaurant uitbaatte, vestigde zich in de Ardennen waar ook Mario wortel heeft geschoten. De chef startte zijn culinaire loopbaan vroeg. Toen hij elf was, werkte hij 's nachts al in een bakkerij. Na zijn studies aan de banketbakkersschool en de hotelschool ging hij aan de slag in Château d'Hassonville, waar ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners