Ligging : aan de rand van de polders, een steenworp van zee I Sfeer : eigentijds en origineel I Prijzen : zeer redelijk I Reistijd : een dik uur rijden van Brussel

Carla Knockaert heeft altijd tussen de boeken gewerkt en geleefd. In Blankenberge hield ze vijf jaar lang haar eigen boekhandel open, later ging ze in de Brugse Raaklijn werken en sinds enkele jaren is ze vertegenwoordiger voor een grote Vlaamse uitgeverij. Tussendoor was ze ook gedurende enkele jaren fulltimemoeder van haar drie kinderen. Toen die de deur uit waren, dienden zich andere uitdagingen aan.

“Het zal wel een beetje met het zwarte gat te maken hebben en met het vooruitzicht van een leeg huis. Maar twee jaar geleden besloot ik om een b&b op te starten, waar ik de gasten kon verwennen én een beetje een luxegevoel meegeven : een ontbijt met vers fruitsap, kwaliteitsbeddengoed en degelijke bedden. En handdoeken waarmee je je ook echt kunt afdrogen.

Twee jaar later en na rijp overleg is De Stoeten Hoane een realiteit. Het huis mag dan in een sociale wijk staan, het bezit een heel eigen, hedendaagse stempel met lichtarmaturen en meubels die door de gastheer zelf zijn ontworpen. In de tuin staat zelfs een metalen tafel met een gezandstraalde glazen dekplaat, die zo in productie kan. Toch is die moderne aanpak niet verpletterend, hij heeft vooral met functionaliteit en soberheid te maken. De paarse kamer waar we slapen is de kleinste van de twee maar heeft alles wat een gast kan verlangen, van flatscreen-tv tot dvd-speler, van koelkast tot verlichting met afstandsbediening. Het bed is zonder meer uitstekend en een nacht aan de rand van De Haan een stille verademing.

De Zwarte kamer is iets groter en kijkt op de straat uit. Maar ook de Stoeten Hoane is niet volmaakt : wegens plaatsgebrek maken beide kamers gebruik van dezelfde badkamer, die echt niet meer dan twee stappen verwijderd ligt. Zwarte kwaliteitskamerjassen en voor elke kamer een mand met alle toiletspullen en handdoeken verzachten het leed. En de inrichting van de sobere, geheel in het zwart gestoken badkamer met douche maakt nog meer goed.

Maar het mooist is het ontbijt dat op de gelijkvloerse verdieping wordt geserveerd. Vers geperst fruitsap, een gekookt eitje met spek, yoghurt met fruit, broodjes en croissants, kaas en charcuterie, het is er allemaal. De boeiende gesprekken en de hartelijkheid van Carla zorgen voor de rest. Kortom, De Stoeten Hoane is een aanrader tegen een zeer redelijke prijs, op wandelafstand van zee.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content