Klassiek met update

27/02/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Als reactie op de overdrijvingen van de moleculaire keuken grijpen koks overal terug naar oude waarden. Traditionele bereidingen en beproefde combinaties zijn weer in, maar dan wel met een eigen draai en bereid met de laatste technieken.

Koks zijn in deze snel veranderende tijden op zoek naar houvast en halen succesgerechten uit het verleden opnieuw boven. Wij illustreren deze culinaire trend met vier recepten van gepimpte (opgefriste) culinaire evergreens. Ze zijn op een persoonlijke manier herdacht door twee koks die ieder een andere generatie presenteren en toch werken met dezelfde drijfveer. Zowel de getalenteerde jonge chef Thomas Baeyens, die nog een hele carrière voor de boeg heeft, als de alom gelauwerde gevestigde waarde Wouter Keersmaekers, tonen dat zij respect hebben voor het goede van voorheen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners