Kerstdiner van achter de tralies

24/12/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Weekend Knack organiseerde een ongewoon maar hartverwarmend culinair experiment : gedetineerden bereidden onder leiding van het team van restaurant Het Land aan de Overkant een gastronomisch galadiner.

Aan dit eenmalige, ongewone experiment in de Centrale Gevangenis Leuven, waarbij zwaar veroordeelde gevangenen werd aangeleerd om gastronomisch te koken, gingen maanden van overleg vooraf. Uitgangspunt was de organisatie van een verrijkend evenement, dat als doel had om gedetineerden uit hun isolement te halen, om hen wat variatie te bezorgen in hun dagelijks bestaan, om hen beter voor te bereiden op de dag dat ze buitengaan en hun eigen plan moeten trekken, en ook om buitenstaanders de mogelijkheid te bieden om een kijkje achter de dikke muren te nemen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners