Huizen met een geur

1

Geen afgeleide van een bestaand parfum of een limited edition-flacon: deze modehuizen pakken deze herfst uit met een écht nieuwe geur.

1. ‘Gabrielle’ van Chanel

Erg Chanel, want… huisparfumeur Olivier Polge liet zich voor ‘Gabrielle’, het eerste grote nieuwe parfum van het huis sinds ‘Chance’, inspireren door Coco Chanel zelf.

Ruikt naar… jasmijn, ylangylang, tuberoos en oranjebloesem. Zacht, bloemig en vrouwelijk.

103 euro voor 50 ml, via de e-shop van Chanel en vanaf september in de parfumerie.

2. ‘Marc Cain Mysteriously’ van Marc Cain

Erg Marc Cain, want… het Duitse kledinghuis introduceert zijn eerste parfumlijn met drie geuren, geïnspireerd door zelfverzekerde vrouwen die alles bereiken wat ze willen, volgens de filosofie van het huis.

Ruikt naar… No. 1 is een frisse, fruitige oriëntaalse geur met onder meer bergamot, jasmijn, roos, kaneel, drop, wierook, vanille en muskus. De poederige, oriëntaalse bloemengeur No. 2 bevat jasmijn, heliotroop, lelietje-van-dalen, tonkaboon, vanille, sandelhout en muskus. No. 3 werd een pittige houtgeur met grapefruit, elemi, muskus, tonkaboon, vanille, sandel- en cederhout.

49,95 euro voor 40ml. Vanaf oktober beschikbaar in de boetiek.

3. ‘Gucci Bloom’ van Gucci

Erg Gucci, want… de eerste geur onder leiding van wonderboy Alessandro Michele. Het is een vrolijk parfum dat binnen de kleurrijke, romantische esthetiek past van Michele past, barok bloemendoosje incluis.

Ruikt naar… tuberoos, jasmijn en de Indiase klimplant Rangoon, nooit eerder in parfum gebruikt. Alberto Morillas creëerde een rijke, witte bloemengeur.

89 euro voor 50 ml

4. ‘Scandal’ van Jean Paul Gaultier

Erg Gaultier want… de Franse ontwerper stampt al eens graag tegen de schenen. Voor deze nieuwe geur beeldde hij zich Madame La Ministre in, die zich ’s avonds scandaleus in het nachtleven gooit en in de ochtend op haar dossiers. De iconische buste ruimt plaats voor een stel vrouwenbenen.

Ruikt naar… bloedsinaasappel, honing, gardenia en patchoeli.

112 euro voor 80 ml

5. ‘Aura’ van Thierry Mugler

Erg Thierry Mugler want… de derde geur van het Franse huis deelt zijn beginletter en gourmand- karakter met zijn voorgangers en zet net als ‘Alien’ en ‘Angel’ vrouwelijkheid in de kijker.

Ruikt naar… rabarberblad, oranjebloesem (favoriet van Mugler), bourbonvanille en twee moleculen van Firmenich: Wolfwood en Tiger Liana. Het planten- en dierenrijk samen in een oriëntaalse groene geur.

96 euro voor 50 ml

FB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content