Ligging: OP HET PLATTELAND, OP EEN STEENWORP VAN MONTREUIL

sfeer: OUD BOERDERIJTJE MET MODERNE KAMERS

reistijd: TWEEëNHALF UUR RIJDEN VAN BRUSSEL

prijs / kwaliteit: CORRECT

Aan de boorden van de Canche, in een idyllisch hoekje van Noord-Frankrijk, weet alleen de doorzetter de Auberge de la Grenouillère te ontdekken. In de kleine, L-vormige hoeve wordt sinds bijna honderd jaar eten geserveerd, maar de laatste twee decennia is het adres uitgegroeid tot een vaste waarde. Roland Gauthier, die uit de Jura komt maar in Boulogne zijn vrouw leerde kennen, streek er in 1979 neer om er zijn kookkunsten te demonstreren. Hij deed dat met zoveel enthousiasme dat hij gedurende achttien jaar een Michelinster mocht voeren. Toen hij die in 2002 verloor, voelde hij zich ontmoedigd en teleurgesteld. Maar hij herpakte zich en besloot de fakkel door te geven aan zijn zoon Alexandre, die inmiddels tot de top tien in Frankrijk wordt gerekend en twee jaar geleden als 28-jarige de ster terugwon.

“Hij zorgde voor een andere dimensie, zonder de smaken van hier uit het oog te verliezen”, mijmert Roland Gauthier bij het ontbijt. We zullen hem niet tegenspreken als we ’s avonds van het menu Saveurs du Littoral proeven, waarin onder meer oesters worden gecombineerd met asperges.

Het adres bezit ook vier gastenkamers, die steeds vaker gevraagd worden. Eentje werd in de stijl van het huis gelaten, drie andere kregen een moderne aanpak mee. Zelf logeren we in kamer drie, die aan de straatkant is gelegen en in groen en donkerbruin werd gezet. Het is er rustig, ruim en er is een minibar. In de badkamer ontdekken we een ligbad en een toilet. Er hangt een flatscreen met dvd in de kamer, maar de rusteloze zakenman zal er tevergeefs naar een wifiverbinding zoeken. Anderzijds bezit het adres dan weer een stemmig terras waar het goed werken is bij een stevige koffie.

’s Morgens genieten we in het restaurant van een sober maar zeer lekker ontbijt met diverse broodsoorten, croissants, boter, confituur én een yoghurt. Na de culinaire hoogstandjes van de avond voordien is dit de ideale afsluiter, op een adres waar over twee jaar in de tuin nog tien extra kamers uit de grond zullen verrijzen.

Auberge de la Grenouillère telt vier kamers die tegen 120 en 140 euro per nacht worden verhuurd. Het ontbijt kost 10 euro per persoon. Menu’s van 33 tot 95 euro per persoon.

Auberge de la Grenouillère, Route de la Grenouillère, F-62170 La Madelaine-sous-Montreuil, Frankrijk, +33 321 06 07 22, www.lagrenouillere.fr.

TIP

Een wandeling langs de Canche, met een bezoek aan Montreuil-sur-Mer.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content