Keuken : 7,5 i Decor : 7,5 i Comfort : 7,5 i Service : 7 i Prijs/kwaliteit : 7,5

Waerboomhof opende op 1 oktober 2007 als hoeverestaurant. De jonge exploitanten mikten (te) hoog. Om de drempel te verlagen werden de prijzen recentelijk aangepast. Het restaurant maakt deel uit van Salons Waerboom, waar het publiek massaal toestroomt om te feesten, te vergaderen of om seminaries te volgen. Het complex is genesteld in het groen achter Carestel aan het begin van de E40 Brussel-Oostende. Waerboomhof en Salons profiteren van een commerciële ligging op twee minuten van het klaverblad van Groot-Bijgaarden. De drijvende kracht is zakenman Herman Coppens. Als vaste klant van restaurant ’t Molentje in Zeebrugge ontdekte hij kok Jan Supply (24). Hij haalde de jongeman over om naar Groot-Bijgaarden te komen, waar Jan en zijn vriendin de kans kregen om het Waerboomhof op zelfstandige basis uit te baten.

De vierkantshoeve met restaurant is ge-bouwd op een heuvel en is van de salons ge-scheiden door een kronkelweggetje. Vanuit de eetzaal zie je het groene Pajottenland en de Brusselse skyline. Er is een zwemvijver en er is een beestenstapel. Bezoekers van Waerboomhof weten wat ze eten : het Mechelse piepkuiken, de runderen en het Berkshirevarken worden op de boerderij gekweekt en de kruidentuin is in volle ontplooiing.

Wij kwamen ’s avonds en waren onder de indruk van het decor. De eetzaal is ruim maar mist intimiteit. De spijskaart werd onlangs aangepast en is beknopt. De wijn- kaart biedt een gevarieerde keuze aan wijnen, die zowel per glas als per fles worden geschonken.

Wij aten à la carte en kozen twee voorgerechten : king crab op Provençaalse wijze met veel olijfolie en zuiderse groenten (21 euro) en gerookte paling met groene en witte asperges en storend zoete elementen van gember in suikersiroop en saus van limoncello (17 euro). Daarbij kwam een glaasje Chardonnay Laforêt 2006, als aangename bourgogne voor een aantrekkelijke prijs (5 euro per glas of 20 euro per fles). Het sappige vlees van Berkshirevarken van eigen kweek verscheen met kaviaar van aubergine en luchtige puree van geitenkaas en aardappel (25 euro). Hierbij kwam een glas Cabernet Sauvignon, Merlot van Thomas Barton 2005 als lichtgeprijsde bordeaux (4 euro per glas of 16 euro per fles). Aan de andere kant verscheen zeebaars, op de huid gegaard met venkel, kerstomaat en basilicumolie (25 euro). Afsluiten deden wij met suikerspin met frambozen, karamel en karnemelkijs (7 euro).

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content