Hoeve aan de rand van Brussel

30/04/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:25

Keuken : 7,5 i Decor : 7,5 i Comfort : 7,5 i Service : 7 i Prijs/kwaliteit : 7,5

Waerboomhof opende op 1 oktober 2007 als hoeverestaurant. De jonge exploitanten mikten (te) hoog. Om de drempel te verlagen werden de prijzen recentelijk aangepast. Het restaurant maakt deel uit van Salons Waerboom, waar het publiek massaal toestroomt om te feesten, te vergaderen of om seminaries te volgen. Het complex is genesteld in het groen achter Carestel aan het begin van de E40 Brussel-Oostende. Waerboomhof en Salons profiteren van een commerciële ligging op twee minuten van het klaverblad van Groot-Bijgaarden. De drijvende kracht is zakenman Herman Coppens. Als vaste klant van restaurant 't Molentje in Zeebrugge ontdekte hij kok Jan Supply (24). Hij haalde de jongeman over om naar Groot-Bijgaarden te komen, waar Jan en zijn vriendin de kans kregen om het Waerboomhof op zelfstandige basis uit te baten.

De vierkantshoeve met restaurant is ge-bouwd op een heuvel en is van de salons ge-scheiden door een kronkelweggetje. Vanuit de eetzaal zie je het groene Pajottenland en de Brusselse skyline. Er is een zwemvijver en er is een beestenstapel. Bezoekers van Waerboomhof weten wat ze eten : het Mechelse piepkuiken, de runderen ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners