Het kruis en het genot

01/07/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Italië staat bij ons voor la dolce vita : zalig eten, goede smaak, cultuur, natuur. Carlo Petrini, stichter van de Slow Foodbeweging, maakt daar kanttekeningen bij. Hij heeft het over de rijkdom van het trage, de rol van 'la mamma' en de crisis als katalysator voor verandering.

We ontmoeten Carlo Petrini, de paus van de Slow Foodbeweging, in het Salon Royal in de gangendoolhof van de Brusselse Bozar. De Italiaan is moe, hangt onderuitgezakt in zijn fauteuil, oogt als een uitgetelde strijder nadat hij 's middags heeft geluncht in het bekende belle-époquecafé Mort Subite . "Ik ben er als een klassieke toerist langsgegaan, vooral om de sfeer van Brussel op te snuiven. Ik heb er niet buitengewoon lekker gegeten, maar de ambiance beviel me wel en ik heb er een uitzonderlijk bier gedronken, een trappist Rochefort 10."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners