Het groenste gerecht van Vlaanderen

28/10/09 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

De klimaatverandering laat ook koks niet onberoerd : Wouter Keersmaekers, Pieter Clement en Kobe Desramaults koken milieu-bewust om hun steentje bij te dragen.

Overal verschijnen berichten die aanzetten tot nadenken over de klimaatverandering. Niet alleen de uitstoot door verbranding van fossiele brandstoffen (autorijden) is een boosdoener. Ook de landbouw is een belangrijke oorzaak. Of zoals auteur Ed Lof het zich in zijn nieuwe boek Groei en bloei : Economie is goed voor het milieu (uitg. Nieuw Amsterdam) afvroeg : wie draagt meer bij aan de klimaatverandering : een vegetariër die in een Hummer rijdt, of een vleeseter in een Opel Corsa ?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners