HEIMWEE NAAR DE BELLE ÉPOQUE

06/12/16 om 21:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 10:25

De klassieke keuken is terug. En er is er maar één adres waar men die in al zijn glorie bereidt en opdient, en dat is in het restaurant Epicure van het Bristol Hotel in Parijs.

Om de klassieke haute cuisine in al zijn glorie op te voeren heeft men een ervaren chef, en vele goed getrainde handen nodig. Eric Frechon, de executive chef-kok van Le Bristol, heeft de leiding over een keukenbrigade van maar liefst honderd gedrilde koks. Deze Meilleur Ouvrier de Françe regeert over hen als een keizer. Zijn présence dwingt respect af, waardoor zijn manschappen keurig in het gareel lopen. Gebeurt iets niet zoals de chef het wil, dan kun je beter niet in de buurt zijn. Onze fotograaf verlegde op eigen initiatief wat blaadjes van een artisjok om zo tot een artistiek hoogtepunt te komen. Toen de chef constateerde dat iemand ongevraagd aan zijn creatie had gezeten, was de keuken te klein. Natuurlijk had Eric Frechon gelijk, want er is maar één manier om de perfectie te bereiken en dat is zijn manier, waarbij er niets aan het toeval wordt overgelaten ! Het sublieme resultaat konden wij zelf, tijdens de lunch, vaststellen en bewonderen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners