Groenten met kurkuma en kokosmelk

© DIANE HENDRIKX

VOOR 4

4 wortelen, 2 preien, 1 broccoli, 1 snijbiet, 150 ml tomatencoulis, 2 cm gember, 1 verse kurkumawortel, 2 teentjes knoflook, 2 stengels citroenkruid, 1 kopje bouillon, 1 tl nuoc nam (vissaus), 20 cl kokosmelk, 2 limoenen, 1 bosje verse koriander, een beetje sesamolie.

Maak de groenten schoon. Snijd de broccoli in roosjes, de wortelen en prei in fijne reepjes, en de snijbiet in kleine stukjes. Snijd de knoflook, gember en kurkuma in dobbelsteentjes. Snijd de citroenkruidstengels in stukjes van 2 cm (niet om op te eten, alleen om het gerecht te parfumeren).

Verhit de olie in een wok, voeg de kurkuma, knoflook, gember en citroenkruid toe. Verhit 1 tot 2 minuten, al roerend, op een laag vuur. Voeg de groenten, de tomatensaus, het kopje bouillon en de vissaus toe. Laat 10 tot 15 minuten garen op een middelhoog vuur (controleer op voldoende vocht). De groenten moeten al dente zijn.

Voeg de kokosmelk toe en laat nog enkele minuten garen. Voeg net voor het serveren het sap van de limoenen en de fijngesnipperde koriander toe. Doe er zo nodig een beetje zout of wat sojasaus bij. Serveer met bijvoorbeeld rode Thaise rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content